STARŠÍ ŽÁCI, 1.6.2022, FK Radošovice „B“- Slavia Radonice 6:3

Přeložené 1. kolo jarní části soutěže jsem odehráli v malebném areálu FK Radošovice. Jednalo se o zápas mezi 1. a 2. týmem průběžné tabulky, čímž měli kluci o motivaci postaráno. Bohužel v den zápasu se omluvili 3 stálice základní sestavy, proto jsem museli improvizovat a hlavně v obraně hráli kluci, kteří hrají stabilně na jiných postech. Tato“nevýhoda“ se projevila hned v první minutě, kdy útočník domácích proběhl bez povšimnutí mezi našimi stopery a než jsem se rozkoukali, už jsem prohrávali 1:0. Celkem rychle jsem se oklepali a během 10-ti minut otočili na 2:1 pro nás. Obrovské problémy nám dělal urostlý a rychlý útočník domácích „vypůjčený“ z Radošovického Ačka. do konce poločasu nám vstřelil ještě dvě branky a na jednu nahrál. Poločas tedy skončil výsledkem 5:2 pro domácí.

Do druhé půle jsem přeházeli sestavu a ejhle, hra se vyrovnala a kluci konečně začali hrát kombinačně. Bohužel nám nevycházela koncovka a slabé střely končily v rukou brankáře. Přesto se nám podařilo snížit střelou z dálky. Ke konci nám však došly síly, domácí vstřelili ještě jednu branku a zápas skončil naší prohrou 6:3

Přesto jsme se shodli s trenérem domácích, že se odehrálo pěkné utkání, kde obě mužstva chtěla hrát fotbal a ne nakopávanou, jako většina soupeřů v jarní části soutěže. V posledním kole nás čeká soupeř z Bečvár a pokud uhrajeme alespoň 1 bod, skončíme na fantastickém 1. místě skupiny D okresního přeboru Prahy-východ starších žáků.

Držte nám palce

Tomáš Moudrý, trenér