9.4.2023, MUŽI, SOKOL SENOHRABY – SLAVIA RADONICE 1:2 (1:1)

Sestava: Moravec T. – Kyšperský, Mejsnar, Hrubeš, Houštecký (46. Slávik, 55. Kupkár) – Alex (46. Lukáš), Doležal, Bezkočka, Moravec A., Korshynskyi – Cikaník (75. Karabello)

Branky: Alex, Korshynskyi

Do utkání vstupujeme aktivně a vysokým napadáním si vynucujeme chybu domácí obrany, kterou již v 6. minutě trestáme úvodní brankou. Domácí po inkasované brance zvyšují tempo a zatlačují nás na naši polovinu. Již nenapadáme tak vysoko, nejsme tak aktivní jako v úvodu a když se k tomu přidá nepřesnost při jednoduchých přihrávkách, špatný přechod do útoku a nedůslednost v obraně, soupeř svůj tlak využívá a vyrovnává skóre na 1:1. Domácí mají v první půli několik nebezpečných situací, jak ze hry, tak ze standartních situací, nicméně žádnou neproměňují, a tak do kabin se jde za nerozhodného stavu.

O poločase děláme dvě střídání a přeskupujeme naše řady. Do druhé půle vstupujeme stejně aktivně, jako jsme vstoupili do té první. Odměnou nám je vedoucí branka. Po rychlém přechodu z obrany do útoku nachází Lukáš na pravém křídle Cikaníka. Ten posílá do vápna krásný adresný centr po zemi na Korshynskyiho. Ivan si zpracovává míč a přesnou střelou k levé tyči nedal domácímu brankáři šanci. Po tomto gólu domácí stupňují své tempo a od 75. minuty jsme pod drtivým tlakem. Čelíme několika nebezpečným standartním situacím, rohům. Soupeř si vypracovává několik stoprocentních šancí, ale naši hráči hrají na hranici svých fyzických možností a díky obětavosti všech hráčů a také díky troše štěstí (břevno), kterému jdeme našim zodpovědným výkonem naproti, naše vedení držíme až do závěrečného hvizdu. Co neuhrají naši hráči, to pochytá náš brankář. Nerozhodí nás ani vypnutá časomíra, ani nastavení, které trvalo 8 minut. V závěru můžeme pojistit naše vedení, ale slibné brejky se nám nedaří proměnit. Toto utkání bylo více o vůli než o nějaké fotbalovosti a jsme moc rádi, že jsme dokázali Senohrabům oplatit podzimní porážku a odvážíme si domů 3 body.

Příští kolo přivítáme doma Mirošovice. Sobota 15. dubna od 10:15h.