26.4.2023, STARŠÍ ŽÁCI, SLAVIA RADONICE – SK ŠESTAJOVICE 4:1

Tentokrát, netradičně ve středu, jsme odehráli dlouho očekávaný mistrovský zápas se spřáteleným klubem ze Šestajovic. My, stejně jako soupeř, jsme postrádali několik kluků ze základní sestavy. Využili jsem širokého kádru a doplnili náš tým hráčem z ročníku 2009 Michalem Benešem, jehož výkon byl více než dobrý.

Do zápasu jsem vstoupili s jasným cílem, a to hrát kombinační fotbal, který nás tuto sezonu zdobí. Roli favorita jsem potvrzovali od prvních minut a soupeře nepouštěli na dostřel naší branky. Za prvních dvacet minut jsem si vypracovali několik vyložených šancí, proměnili jsem však jen jedinou. Zodpovědnou hrou a rychlým přechodem do útoku jsme soupeře nutili k chybám a do poločasu jsme přidali další branku.

Na začátku druhého poločasu si kluci ze Šestajovic zlepšeným pohybem vypracovali několik slibných šancí, ale ztroskotali na naší obraně. Třetí branku jsem přidali po dlouhém nákopu za obranu soupeře, kdy Sam Rodný svým důrazem rozhodil brankáře soupeře, který při pokusu o odkop netrefil míč a Sam „donesl“ míč do prázdné branky. Ve 48. minutě jsme zaspali a po individuální akci hostujícího útočníka jsme dostali gól na 3:1. Pokračovali jsem však v naší hře a v 60.minutě jsme zvýšili náskok po krásném centru od rohového praporku a nekompromisně umístěné hlavičce Kuby Bergera. Zbytek zápasu se dohrál s míčem na našich kopačkách a zasloužené 3 body zůstaly doma.

Děkujeme soupeři ze Šestajovic za jejich celkový přátelský přístup a přejeme mnoho úspěchů do dalších bojů.

Tomáš Moudrý, trenér starších žáků