6.5.2023, MUŽI, FK KUNICE B – SLAVIA RADONICE 3:4p

Kunice ,,B“ vs Radonice 3:3 (1:0) (penalty 5:6)

Sestava: Korshynskyi – Slávik (71. Staněk), Mejsnar, Hrubeš, Houštecký – , Andriescu, Doležal, Lukáš, Moravec A., Kyšperský – Karabello (58. Kupkár)

Branky: Hrubeš 2, Doležel

Za slunečného sobotního odpoledne jsme zajížděli do dalekých Kunic, k předposlednímu týmu tabulky. Teoreticky to byla tedy šance na plný počet bodů. Jelikož se sešlo v týdnu několik omluvenek, situace byla taková, že nám chyběly tři pilíře základní sestavy a další pilíř laboroval se zraněním a nebylo jisté, jak dlouho v utkání vydrží. Při absenci Moravce v brance si černého Petra vylosoval Ivan Korshynskyi. Plán zněl tedy jasně. Dobře bránit a nenechat soupeře, aby ohrozil naši branku a pokud možno být co nejvíce na míči a kontrolovat hru.

Od úvodních minut tento náš plán vychází na výbornou. Jsme lepším týmem, dobře kombinujeme a dostáváme se do několika slibných šancí, bohužel ani jedna z nich neskončila mezi třemi tyčemi. V 39. minutě se po špatném výkopu našeho brankáře dostává po dvou šťastných odrazech k míči domácí záložník a krásným obloučkem přehazuje chybujícího brankáře. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně, ale bohužel se nám nedařila finální fáze. A tak po dlouhém nákopu a nedorozumění naší obrany s brankářem se v 60. minutě prosazuje domácí útočník a my prohráváme již 2:0. Tato branka nás nesráží. Nadechujeme se k náporu. V 66. minutě se nám povedlo snížit. Na dlouhý míč Kupkára si krásně naběhl Moravec, který perfektní přihrávkou daroval Hrubešovi gól do prázdné brány. O dvě minuty později v 68. minutě po skvělé kombinaci, poslal krásný míč Lukáš na zcela volného Doležala, který obstřelem brankáře srovnal stav zápasu 2:2. Od této chvíle jsme jasně na koni a přehráváme soupeře. V 75. minutě po standartní situaci zahrávané Lukášem si na přední tyč skvěle naběhl Hrubeš a lehkou tečí hlavou otáčí zápas v náš prospěch 2:3. Bohužel v 81. minutě po nafilmovaném pádu rozhodčí nařídil pokutový kop. I přes naše protesty a domlouvání domácímu hráči, aby se k nafilmovanému pádu přiznal, penalta proti nám platí. Domácí pokutový kop s přehledem proměňují a je srovnáno na 3:3. Do konce zápasu už moc šancí na obou stranách není a tak končí zápas 3:3. Následují tedy pokutové kopy, které se nám před týdnem moc nepovedli. Na pokutové kopy střídáme brankáře, do branky jde Mejsnar a tento tah se vyplatil. Za stavu 6:5 pro nás, chytá penaltu kopnutou doprostřed brány a my tak vítězíme v Kunicích 3:4 a odvážíme si velmi důležité dva body.

V příštím kole přivítáme na domácím hřišti Spartu Mratín, v sobotu 13.5. od 10:15.

Hned v úterý 16.5. hrajeme znovu doma a to od 18:00h odložený zápas s Mirošovicemi.