26.8.2023, MUŽI, RADONICE – STRUHAŘOV 2:3

Sestava: Moravec T. – Chvojka R.(46. Chvojka S.), Mejsnar, Moravec A., Houštecký – Cikaník, Bezkočka, Arient, Moudrý, Korshynskyi – Pekárek(75. Rodný)

Branky: Moudrý, Rodný

Hned v prvním mistrovském utkání jsme se museli potýkat s absencí čtyř hráčů ze základní sestavy. Proto děkujeme dorostencům a jejich trenérovi, že se vrátili dříve ze svého soustředění a vypomohli nám. Díky patří i Davidovi Arientovi, který dorazil dříve ze své dovolené, aby nám také vypomohl.

Od úvodu utkání a celý první poločas se nám nedaří rozehrávka. V naší hře je spousta nepřesností a děláme spoustu chyb, díky kterým si soupeř vytváří velké množství šancí. Z festivalu šancí, které soupeř má využívá dvě. Do hry nás dostává Moudrý, který využil chybičky v zadních řadách hostů a z těžké pozice trefuje odkrytou branku.

Druhý poločas se snažíme být aktivnější, ale pořád to není ono. Po nedůrazu v našem vápně se prosazuje hostující útočník a střelou z deseti metrů zvyšuje na 1:3. V 72. minutě dostává náš brankář červenou kartu a my tedy jdeme do desíti. Paradoxně v deseti hrajeme lépe než v jedenácti. V 76. minutě snižuje na rozdíl jediné branky Rodný. Od té chvíle dostáváme hostující tým pod tlak, ale žádnou možnost neproměňujeme, a tak první mistrovské utkání nové sezóny prohráváme.

Příští zápas hrajeme v neděli 3.9. od 17:00h ve Veltěži.