23.3.2024, DOROST, SLAVIA RADONICE – SK VIKTORIA SIBŘINA 3:2

Po dlouhé, téměř tříměsíční zimní přípravě nás čekal na úvod jarní části mistrovské soutěže soupeř nejtěžší – doposud neporažený tým ze Sibřiny. V podzimní části soutěže nás kluci ze Sibřiny porazili 6:3 a o to víc jsme jim chtěli v domácím prostředí výsledek vrátit.

Od prvních minut jsem kupodivu diktovali tempo zápasu a přesnou kombinační hrou jsme si vytvářeli příležitosti před soupeřovou brankou. První dvě šance jsme neproměnili, ale z té třetí udeřilo a Kryštof překonal brankáře domácích chytrou přízemní střelou. V průběhu prvního poločasu jsem přidali ještě jednu branku (opět Kryštof) a za slibného stavu 2:0 pro nás jsme odcházeli na poločasovou pauzu.

Do druhého poločasu jsem nastoupili až s přílišným respektem a možná trochu i strachem z výhry nad leaderem tabulky a přizpůsobili jsem se hře Sibřiny, která celý zápas nakopávala balony za naší obranu a jejich důrazní útočníci, bohužel úspěšně, překonávali naše defenzivní hráče. Během 20-ti minut druhé půle bylo srovnáno na 2:2 a my jsem se nedokázali dostat zpět k naší kombinační hře. Musím kluky pochválit, že nesložili zbraně a zvýšenou bojovností dokázali soupeře opět zatlačit na jeho polovinu. Šťastným gólem v 77. minutě dovršil Kryštof hattrick a zaslouženě jsme v prvním domácím zápase jarní části zvítězili.

Velká pochvala všem za předvedený výkon a jsem moc rád, že jsme našemu novému golmánkovi Tondovi darovali k jeho premiérovému mistrovskému zápasu v našich barvám výhru nad lídrem soutěže.

Další mistrovský zápas nás čeká až za 3 týdny na horké půdě v Odolené Vodě.

Tomáš Moudrý, trenér