20.4.2024, MUŽI, SOKOL HRUSICE – SLAVIA RADONICE 2:0(1:0)

Hrusice vs Radonice 2:0 (1:0)

Sestava: Moravec T. – Slávik, Cikaník, Mejsnar, Houštecký – Niskač(68. Chvojka),Moravec, Bezkočka, Rodný(62. Korshynskyi), Kyšperský – Andriescu

Nepříznivé, studené počasí, nepříjemný studený vítr, těžký terén a spousta absencí. To vše nás v sobotu 20.4. čekalo v Hrusicích.

Od úvodních minut hrajeme v bloku a čekáme, co soupeř vymyslí. Chceme zamezit náběhům za obranu po křídlech, které domácí vždy hojně využívají. Tuto přednost domácích dobře eliminujeme. V 15. minutě Hrusice nacházejí okénko v naší obraně a domácí útočník se v samostatném úniku nemýlil.  Tato branka s námi kupodivu nezamávala, jak tomu bývalo v minulých zápasech, ale naopak nás nakopla. Dobře jsme vystihovali okamžiky, kdy hrát v bloku a kdy obranu vysunout a napadat domácí hluboko na jejich polovině. Toto jim dělalo značné problémy a byly pasáže, kdy jsme byli my těmi lepšími. Dobře jsme využívali prostoru ve středu hřiště a poměrně i času, který jsme dostávali pro kombinaci. Bohužel nám chyběla finální fáze, a tak jsme skončili pouze u náznaku nějakých možností. Domácí v první půli ještě nastřelili břevno, jinak také zůstali pouze u náznaků možností. Naše defenziva fungovala na jedničku.

Do druhé půle na nás soupeře vlétl. Hned při první střele na bránu si bohužel obnovil zranění náš brankář, který utkání dochytal s velkým sebezapřením. Paradoxně po zranění podával lepší výkon, než když by byl zdravý. Hostující hráči si na něm několikrát vylámali zuby. A když se k tomu přidal skvělý defenzivní výkon celého týmu, drželi jsme výsledek 1:0 až do závěru utkání, čímž jsme poměrně překvapili a znervózněli domácí tým. Když už jsme se z posledních sil chtěli pokusit o nějaký závěrečný nápor-zázrak, domácí se přeci jen prosazují a zvyšují na 2:0. Utkání se pak víceméně už dohrávalo. Sice jsme prohráli, ale náš tým zaslouží pochvalu za to, jak se vyrovnal s množstvím absencí. Zasloužíme pochvalu za náš přístup k utkání, za naše nasazení, soudržnost, bojovnost, zodpovědnost. Konečně jsme na jaře odehráli utkání, kde jsme makali celých 90minut a konečně jsme se zakousli do hry a bojovali jeden za druhého.