27.4.2024, DOROST, SOKOL ČESTLICE – SLAVIA RADONICE 5:2

V zápase se soupeřem z Čestlic jsme chtěli navázat na skvělé výkony v jarní části mistrovské soutěže, ale čekal nás 2.tým tabulky, který má ambice na postup do krajské soutěže. Bohužel jsme postrádali dvě opory základní sestavy, na druhou stranu se zápasu zúčastnilo 16 kluků (všichni, kdo na zápas přijeli, z toho 4 starší žáci) a to je cesta, kterou chceme jít a dát příležitost v zápase co nejvíce hráčům.

Od prvních minut nás domácí zatlačili na naši polovinu a nepustili nás do naší kombinační hry, která nás v posledních zápasech zdobila. Hlavně dlouhé centry za naši obranu a výborné náběhy domácích krajních hráčů jsme nedokázali zachytávat a jen díky našemu brankáři držíme bezbrankový stav do 32 minuty. Následně přichází kolaps a během 4 minut inkasujeme 3 branky, musím uznat, že po krásných akcích domácích.

O přestávce proběhla debata nad způsobem naší hry a ejhle, najednou je na hřišti úplně jiné mužstvo, které přebírá otěže zápasu do svých rukou. Sice na začátku druhého poločasu obdržíme nešťastný gol odrazem od tyče, ale od té chvíle hrajeme fotbal, který chceme předvádět – rychlé přihrávky, přechod do útoku na 2-3 doteky, dostáváme soupeře pod tlak a snižujeme v na rozdíl dvou branek. Pokračujeme v napadání a máme obrovskou možnost na další branku, bohužel netrefujeme prázdnou odkrytou branku. V posledních 10-ti minutách už nám proti soupeři, který má většinu týmu o 1-2 roky starší, docházejí síly, ale klobouk dolů před výkonem ve druhém poločase.

Velmi nás těší, že se nám od soupeře dostalo pochvaly za předvedený výkon a makáme dál, čeká nás ještě spousta zápasů.

Tomáš Moudrý