12.6.2024, DOROST, SLAVIA RADONICE – FK JIRNY 1:2

Předposlední zápas jarní části sezony jsme odehráli ve středu 12.6. na domácím hřišti za skvělého počasí na perfektně připraveném hřišti.

Soupeři, který měl stejně bodů jako my jsem měli co vracet (podzimní prohra 1:3) a od prvních minut se kombinační hrou dostáváme jednoduše na polovinu soupeře a snažíme se dostat přes urputnou Jirenskou obranu. Bohužel se dostáváme jen k pár propagačním střelám a z ojedinělého útoku dostáváme lacinou branku. Pokračujeme v naší hře a odměnou nám je vyrovnávací branka po individuální akci a křižné střele Kryštofa, která proklouzla do sítě pod brankářovým tělem. Celý první poločas kontrolujeme hru, ale další branku se nám nepodařilo přidat.

Do druhé půle vstupuje aktivněji soupeř a nám se přestává dařit kombinační hra a uchylujeme se k dlouhým nákopům za soupeřovu obranu. Hra se vyrovnává a z naší strany se vytrácí týmové pojetí hry. Vázne nám přechod do útoku a necháváme zbytečná okna v naší obraně. Špatně zachytáváme hostující útočníky a po faulu na hranici 30m od brány dostáváme z přímého kopu velmi laciný gól po hrubé chybě našeho brankáře.

Bohužel se do konce zápasu nedokážeme zkoncentrovat na stálejší tlak a soupeř i za cenu dlouhých odkopů brání těsnou výhru.

Gratuluji soupeři z Jiren a nám nezbývá než posbírat zbytky sil a odehrát poslední zápas sezony se spřáteleným klubem ze Šestajovic.

Tomáš Moudrý, trenér