25.8.2024, STARŠÍ ŽÁCI, TJ Slavia Radonice – SK Zeleneč 5:5

První soutěžní zápas sezóny jsme začali aktivně. V 6. minutě jsme vstřelili 1. branku, soupeři jsme moc prostoru nedávali a ve 25. minutě už jsme vedli 3:0. Soupeře už jsme měli „na lopatě“. Vypadalo to na pohodový zápas. Na vystřídání jsme měli více hráčů než soupeř, takže se dalo čekat, že v 2. půli soupeř fyzicky „odpadne“. V 34. minutě se po chybě v naší obraně poprvé trefil soupeř a snížil na 3:1. Žádná tragédie. Měli jsme šanci zvýšit náskok, ale zakončení nebylo přesné. Pár minut před koncem poločasu kvůli zranění střídal náš kapitán a do utkání již nezasáhl. Soupeř se nevzdával a dal nám gól „do šatny“. I tak jsme ale stále vedli 3:2.
Po přestávce se charakter hry zcela proměnil. Možná to bylo absencí klíčových hráčů, možná se projevila únava se soustředění, ze kterého jsme se den před zápasem vrátili. Místo rychlých kombinačních průniků před soupeřovu bránu jsme viděli nepřesnou nakopávanou. Ve 48. minutě soupeř vyrovnal a 5 minut na to otočil skóre v náš neprospěch na 3:4. Najednou byla Zeleneč na koni a vypadalo to, že naši kluci už se smiřují s prohrou. Naštěstí se nevzdali, vydolovali ze sebe poslední zbytky sil a ukázali vůli vzepřít se nepříznivému stavu zápasu. 11 minut před koncem srovnali na 4:4 a za další 2 minuty už jsme zase o gól vedli. Poslední slovo měl ale soupeř, když 5 minut před závěrečným hvizdem srovnal na konečných 5:5.
Pozitivním zjištěním z 1. zápasu je určitě schopnost týmu, oklepat se z nepříznivého vývoje a zabojovat. Za zmínku stojí i to, že autory všech 5 gólů byli hráči, kteří ještě před prázdninami hráli za mladší žáky.