4.3.2023, STARŠÍ ŽÁCI, ZIMNÍ LIGA, SLAVIA RADONICE – SK VYŽLOVKA 3:2

Program zimní ligy nám připravil zápas s vedoucím týmem krajské soutěže a průběžně třetím týmem zimní ligy SK Vyžlovka. S tímto týmem jsme v rámci přípravkových kategorií hrávali vyrovnané zápasy a byli jsme zvědaví, jaký progres soupeř udělal. Do zápasu jsme vstoupili sympaticky a přehrávali jsem kluky z Vyžlovky jak kombinačně, tak i soubojově. Velké problémy soupeři dělali naše kolmice na Kryštofa Vejběru, který šel v rámci prvního poločasu několikrát sám na soupeřova brankáře a ve dvou případech byl úspěšný. Hattrick mohl zkompletovat z nařízeného pokutového kopu, ale trestuhodně netrefil branku.

V druhém poločase (po velmi emotivním přestávkovém výlevu trenéra Vyžlovky) se soupeř dostával více do hry a přišlo snížení na 2:1 po neubráněném rohu a následně vyrovnání po závaru před naší brankou. Přesto jsme zvedli hlavy a šli si za vítěznou brankou, které jsme se dočkali v poslední minutě zápasu po přihrávce Vojty Moudrého za obránce, Kryštof Vejběra využil nedorozumění soupeřovy obrany a brankáře a do prázdné branky skoroval na konečných 3:2 v náš prospěch.

Dokázali jsme si, že i se soupeřem, který vede tabulku Krajského přeboru (o dvě soutěže výš, než hrají naši kluci) se dá hrát vyrovnaný zápas a pevně doufám, že tento výsledek kluky posílí do dalších fotbalových bojů.

Tomáš Moudrý, trenér