18.3.2023, MUŽI, SLAVIA RADONICE – SOKOL MĚŠICE 3:2

Sestava: Moravec T. – Kyšperský, Hrubeš, Mejsnar, Houštecký – Alex, Doležal, Moravec A., Kupkár,(68.Korshynskyi)  Korshynskyi (45.Fedorenko) – Cikaník (75.Bello)

Branky: Ciakaní, Alex, Bello 

S příchodem jarního počasí přišlo i naše první přátelské utkání, které jsme odehráli na domácím hřišti proti Měšicím.

Od úvodního hvizdu se soupeř spíše zatáhl a bylo jasné, že my budeme dobývat a hosté budou hrát na brejky. Po většinu prvního poločasu držíme míč na svých kopačkách, dobře kombinujeme, ovšem chybí nám větší kvalita v předfinální a finální fázi a tak si žádnou stoprocentní gólovou šanci nevypracováváme. Soupeř zkouší podnikat protiútoky do naší otevřené obrany, které ovšem neřeší moc dobře a tak ani soupeř si žádnou šanci nevypracovává. Výjimkou je nebezpečný přímý kop z 18metrů, který ovšem náš brankář v pohodě chytá. 

Do druhé půle jsme nastoupili velice vlažně a tak po sérii našich chyb soupeř trestá a prohráváme. Od tohoto okamžiku opět přebíráme otěže utkání do svých rukou, vypracováváme si tlak a konečně také brankové příležitosti. První dvě naše branky padají po dobrém napadání a z toho plynoucích chybách soupeře. Třetí branku přidáváme z brejkové situace. V závěru utkání trošku polevujeme a soupeř tak snížil na konečných 3:2 

Utkání splnilo svůj účel, osahat si po dlouhé zimní pauze náš trávník a dát příležitost našim posilám, které nutno dodat, tuto příležitost chytly za pačesy.

Fanouškům, kteří se sešli na utkání, děkujeme za podporu. 

Za týden nás čeká již ostrý start do soutěže, kdy na domácím stadionu přivítáme v sobotu 25.3. od 10:15h Líbeznice.