25.3.2023, MUŽI, SLAVIA RADONICE – 1.FC LÍBEZNICE 1:4

Sestava: Moravec T. – Slávik (66. Lukáš), Mejsnar, Hrubeš, Houštecký – Kyšperský, Bezkočka (74.Arient), Korshynskyi, Moravec A., Doležal – Cikaník  

Branka: 60. Cikaník 

Za větrného počasí jsme v prvním jarním soutěžním utkání přivítali soupeře z Líbeznic. 

Prvních několik minut se hraje hodně opatrně, nicméně už od úvodu je patrné, že naše mužstvo bude tahat spíše za kratší konec provazu. Nedaří se nám kombinace, balon nás neposlouchá, odskakuje nám, přihrávky jsou nepřesné. Když se k tomu přidá nedostatek bojovnosti a důrazu, tak soupeř nás celkem v klidu přehrává. Vyložené brankové příležitosti si ale Líbeznice sami nevypracovávají. Do šancí se dostává soupeř až po našich chybách a nedůrazu v našem vápně. První poločas tak prohráváme 2:0.

Do druhé půle vstupujeme s odhodláním poprat se o výsledek. Od úvodních minut druhé půle jsme lepší, než soupeř a vypracováváme se několik slibných příležitostí. V 60. minutě dostává Doležal dobrou průnikovou přihrávku a z pravé strany míří sám do pokutového území. Jeho střelu brankář vyráží, ale na dorážku Cikaníka je již krátký. Snižujeme na rozdíl jedné branky. Za tři minuty ovšem vyrábíme další hrubku v obraně a soupeř znovu odskakuje na rozdíl dvou branek. Tento gól nás hodně sráží v hlavách a po zbytek utkání již nejsme nikterak nebezpeční. Soupeř si jednoduše vypracovává další možnosti. A protože se soupeři podaří proměnit ,,jen“ jednu z několika svých příležitostí, utkání prohráváme 1:4.

Příští kolo nás nečeká vůbec nic jednoduchého. V neděli 2. dubna hrajeme od 16:30 v Dobřejovicích.

TOMÁŠ MORAVEC