1.4.2023, STARŠÍ ŽÁCI, SLAVIA RADONICE – SK ÚVALY 12:2

Po několika deštivých dnech nás čekalo první mistrovské utkání ve skupině LIONSPORT OP SŽ o titul okresu Praha-východ v kategorii starších žáků. Hřiště bylo skvěle připravené a zvládlo nejen náš zápas, ale i další tři víkendové matche ostatních mládežnických týmů.

Náš soupeř skončil po podzimní sezoně na 5 místě v jižní části Prahy – východ a moc jsme nevěděli, co od něj čekat. Soupeř přijel pouze s 11-ti dětmi, což považoval trenér Úval za úspěch. Od prvních minut jsme soupeře zatlačili na jeho polovině a v 10. minutě byl stav 4:0 pro nás. Do konce poločasu jsem přidali dalších 5 branek.

Do druhého poločasu jsem prostřídal všechny kluky s jedinečnou možností, aby si vyzkoušeli posty, na kterých standardně nehrají. Kvalita hry tím částečně utrpěla, kluci přestali hrát „týmově“ a bylo na nich vidět, že si chce většina z nic vstřelit gól na úkor kvality ve finální fázi.

Konečný výsledek 12:2 v náš prospěch vypadá hezky, ale soupeř nás moc neprověřil a dokud jsme se drželi naší hry, přehrávali jsem hráče Úval ve všech herních činnostech.

Tomáš Moudrý, trenér