21.4.2023, STARŠÍ ŽÁCI, SLAVIA RADONICE – SOKOL ČESTLICE 7:4

Zápas s Čestlicemi jsme odehráli netradičně v pátek odpoledne a to z prostého důvodu – aby si mohli zahrát i hráči ročníku 2008, kteří v Čestlicích už nastupují za dorost. S návrhem jsme souhlasili a očekávali jsem po delší době vyrovnané utkání.

Do zápasu jsme nastoupili velmi dravě a už v první minutě jsem vstřelili branku, bohužel kvůli odmávanému ofsajdu neplatila. Ani to nám nesebralo vítr z plachet a do desáté minuty jsme vedli 3:0 po pěkných akcích, kdy jsem zakončovali do prázdné branky. Následně se hra vyrovnala i díky tomu, že jsme prostřídali základní sestavu a příležitost dostali i kluci z lavičky. I přes dvě inkasované branky jsem stále drželi herní převahu a poločas jsem ovládli v poměru 5:2.

Ve druhém poločase jsme pokračovali v naší nátlakové hře, bohužel jsme přestali trefovat zařízení a většina akcí končila střelou mimo bránu nebo nedotaženou individuální akcí. Přesto musím všechny zúčastněné pochválit za předvedený výkon a doufat, že si herní pohodu přeneseme i do dalších zápasů.

Velmi mne potěšila zpráva od trenéra Čestlic po zápase ve znění – Díky za zápas, hrajete skvělej fotbal, je radost se na to koukat. Doksy – parádní gesto, díky za něj.

Tomáš Moudrý, trenér starších žáků