22.4.2023, MUŽI, SOKOL HRUSICE A – SLAVIA RADONICE 4:1

Hrusice vs Radonice 4:1 (3:0)

Sestava: Moravec T. – Slávik, Mejsnar, Hrubeš (35. Karabello – 65. zranění a odstoupení), Houštecký – Andriescu, Bezkočka, Moravec, Doležal – Korshynskyi, Cikaník

Branka: Bezkočka

Na toto utkání se nám sešlo hned několik omluvenek, a proto jsme k utkání jeli v jedenácti lidech. Na poslední chvíli ještě přijel Ivan Korshynskyi, který byl ovšem nemocný a tak jsme ho nasadili do základní sestavy s tím, že snad vydrží alespoň první poločas (nakonec musel vydržet déle).  Plán byl jasný, nikdo se nesmí zranit, pokud možno budeme hrát chytře, nebudeme nijak jančit, budeme šetřit síly a budeme se snažit být co nejvíce na balonu. 

Náš plán nám od úvodních minut vychází znamenitě.  Jsme na míči častěji, než náš soupeř, dobře kombinujeme a domácím jsme rozhodně víc než vyrovnaným soupeřem. Dá se říci, že utkání máme od úvodu pod kontrolou. Vypracováváme si i dvě slibné brankové příležitosti, které se nám ovšem nedaří proměnit. A jak už to tak bývá – nedáš, dostaneš.  Po neodpískaném faulu na našeho hráče jdou domácí do naší otevřené obrany.  Domácí útočník svůj samostatný únik chladnokrevně zakončuje a posílá domácí do vedení. Aby toho nebylo málo, pár minut na to se zranil Hrubeš a musel střídat. Po těchto dvou, pro nás zásadních událostech, nejsme schopni udržet kvalitu, kterou jsme měli v úvodní půlhodině a domácí nás přehrávají. V závěru poločasu děláme dvě chyby a je z toho poločasové vedení domácích 3:0 a ke všemu už nemáme možnost střídání.

Do druhé půle jdeme s tím, že chceme být důstojným soupeřem domácím a neschytat tu nějaký ostudný debakl. V 60. minutě se zranil Karabello a tak v utkání pokračujeme v deseti lidech. Domácí logicky drží utkání pevně ve své režii. My se však s vypětím všech sil statečně bráníme. K vidění je několik obětavých a fyzicky neuvěřitelných výkonů z naší strany. Domácí si vytváří několik šancí, ale vinou svých individualit a nekolektivní hře a díky našim skvělým obraným zákrokům a několika zásahů brankáře, dostáváme ve druhé půli pouze jednu branku. Zhruba v 75. minutě se zranil Ivan, který i tak hrál s nemocí a my tak dohráváme utkání v devíti lidech. I přes to si vytváříme pár nebezpečných kontrů, ovšem už nemáme sílu do zakončení. Na konci utkání máme možnost standardky. K míči se staví Bezkočka a z 35metrů vyslal na domácí branku pumelenici, která se od břevna odráží za záda domácího brankáře. Krásná střela, ovšem tohle se musí chytat. 

Vzhledem k okolnostem, které se během utkání udály, tak výsledek 4:1 je pro nás přijatelný. Důležité je, že jsme neschytali žádný debakl, ačkoliv jsme dohrávali v devíti lidech. Toto utkání musíme hodit za hlavu, pokud možno vyléčit zranění a mobilizovat síly na další utkání.   

Sobota 29.4. od 10:15 Radonice vs Nehvizdy.