29.4.2023, MUŽI, SLAVIA RADONICE – AKF NEHVIZDY A 1:2p

Radonice vs Nehvizdy 1:1 (1:1) (penalty 2:4)

Sestava: Moravec T. – Slávik (65. Houštecký), Mejsnar, Hrubeš (31. Karabello (86. Korshynskyi)), Doležal – , Andriescu, Bezkočka, Lukáš (70. Kupkár), Moravec A., Kyšperský – Cikaník

Branka: Andriescu

Za aprílového počasí (déšť, sluníčko, déšť, sluníčko) jsme přivítali na našem stadionu soupeře z Nehvizd, kterému jsme měli z podzimu hodně co vracet (porážka 1:9)

Obě mužstva se od úvodních minut snažila hrát kombinačně, ovšem na obou stranách byla vidět řada nepřesností a řada zkažených jednoduchých přihrávek. V 10. minutě můžeme jít do vedení. Andriescu uniká po levé straně a svou přihrávkou do vápna vybízí ke skórování Lukáše, který svou střelou rozezvonil levou tyč. Ve 21. minutě není Doležal líný na krok a vyráží k rohovému praporku za zdánlivě ztraceným balonem. Dostává tak pod tlak hostujícího hráče, který v tísni přihrává míč na stopera před brankou. První dotek se hostujícímu hráči nedaří, čehož využívá Andriescu a důrazným napadáním odebírá míč a zakončuje po zemi podél vybíhajícího brankáře 1:0. Zanedlouho se nám zranil Hrubeš a tak jsme nuceni překopat naše řady. Zhruba od 30. minuty je utkání více o diskutování hostujících hráčů s rozhodčím a s našimi hráči, než o fotbale. Když už se zdá, že do kabin půjdeme s vedením 1:0, děláme sérii několika chyb, které Nehvizdy využívají a střílí jednoduchou vyrovnávací branku.

Do druhého poločasu jsme trošku pozměnili rozestavní. Celý druhý poločas a vlastně i celý zápas je utkání vyrovnané, ale vyložených příležitostí ke vstřelení branky jsme si více vypracovali jednoznačně my. Bohužel zbrklost ve finální fázi, v zakončení může za to, že nejsme schopni vstřelit rozhodující branku a urvat tři body. Do šancí se postupně dostávají Kyšperský, Lukáš, Bezkočka, ale ani jeden situaci nevyřeší ideálně. Soupeř se dostává jen do náznaků příležitostí. Hrozí tak zejména z rohových kopů a standardních situací, ale žádnou neodkáže proměnit. Utkání tak končí remízou 1:1. V rozstřelu jsou šťastnějšími hosté a tak si připisují bonusový bod oni.

V příštím kole jedeme do Kunic – sobota 6.5. od 17:00h