3.5.2023, STARŠÍ ŽÁCI, FK BRANDÝS-BOLESLAV B – SLAVIA RADONICE 2:11

Za krásného jarního počasí jsme zavítali na další mistrovský zápas do Brandýsa, resepktive do Staré Boleslavi, kde hraje mládež SKBB svoje zápasy. Soupeř, který v minulém kole porazil silný tým Sibřiny, bohužel nemohl nastoupit v nejsilnější sestavě (krajský A-tým starších žáků mě souběžný zápas) a bylo to znát.

Naším cílem bylo soupeře od prvních minut napadat a podařilo se na výbornou. Během prvních dvou minut střílíme dva krásné goly. Do 15. minuty zvyšujeme na rozdíl 4 branek a příležitost dostávají kluci, kteří pravidelně nenastupují v základní sestavě. Zároveň zkoušíme hráče na postech, kde pravidelně nehrají, aby ukázali svou variabilitu. Celý první poločas hrajeme na míči a soupeře nepouštíme na dostřel naší branky.

Do druhého poločasu vstupujeme velmi vlažně a opět se nám stává, že hráči za „rozhodnutého“ stavu ztrácí motivaci, neplní své úkoly, přistupují k soubojům vlažně a lehkovážně ztrácí i jednoduché míče. I přes tyto slabší chvilky, kdy si po individuálních chybách a nekomunikaci necháváme vstřelit dvě branky, soupeře přehráváme a odvážíme si dvoucifernou výhru.

Těžké zápasy nás čekají v následujících kolech, držte nám palce

Tomáš Moudrý, trenér starších žáků