13.5.2023, MUŽI, SLAVIA RADONICE – SPARTA MRATÍN 4:2

Radonice vs Mratín 4:2 (1:0)

Sestava: Moravec T. – Houštecký, Mejsnar, Hrubeš, Kyšperský – Andriescu, Bezkočka, Moravec A., Doležal(79. Lukáš) – Cikaník – Kupkár(46.Pekárek)

Branky: Cikaník, Pekárek, Bezkočka, Andriescu

V rámci 22. kola jsme na našem hřišti přivítali Mratín, tedy soupeře z vrchních pater tabulky, který před tímto zápasem byl před námi o propastných 17 bodů.

Od úvodu utkání je vidět naše odhodlání, zaujetí pro hru, velké nasazení a hlavně nám to ,,lepilo“. Naší aktivní hrou, přesnou a rychlou kombinací jsme evidentně zaskočili soupeře a již ve 4. minutě máme vyloženou šanci. Doležal však svou střelu z vyložené pozice nevměstnal mezi tři tyče. Další vyloženou šanci neproměňuje dnes hodně aktivní Cikaník, který si ve vápně nachází centr z pravé strany, ale volej také nesměřuje mezi tři tyče. V rychlém sledu máme další příležitosti, ale hostující golman chytá ve výborné formě. V 28. minutě rychlou kombinací rozebíráme soupeře na pravé straně. Následuje milimetrový centr Doležala do vápna na nabíhajícího Cikaníka, který se tentokrát nemýlí a svůj volej uklízí přesně k tyči. Hosté se celý první poločas nezmohli na žádné ohrožení branky a když ani my neproměňujeme další své šance, jako třeba Hrubeš, jehož volej skvěle reflexně vyrazil hostující brankář, výsledek poločasu je 1:0. Tento výsledek je pro nás trošku zklamání, protože z festivalu šancí, které jsme si vytvořili, jsme měli vytěžit mnohem více.

Do druhé půle vstupujeme naprosto ideálně. Po naší krásné akci vybízí Moravec na levé straně ideálně naběhlého Andriescu k samostatnému úniku. Hostující brankář skvěle zasahuje. Míč se ovšem odráží zpět k Andriescovi, jehož centr nachází na zadní tyči Pekárka, který nemá problém uklidit míč hlavou do prázdné brány. Hosté se snaží s utkáním něco udělat, ale naše obrana funguje na výbornou. V 60. minutě zahrává Mratín standardní situaci. Na přetažený míč na zadní tyči necháváme trestuhodně volné hráče. Zpětná hlavička na malé vápno přesně nachází opět trestuhodně volného hostujícího hráče, který nemá problém uklidit míč do brány. Naší nedůsledností při bránění standardky dáváme soupeři čuchnout. Za 2 minuty je ovšem náš náskok zase dvougólový. Zhruba 5 metrů za vápnem se k míči dostává Bezkočka a jeho skrytá střela po zemi přesně k tyči překvapuje hostujícího brankáře. Vytváříme si další a další šance. Dvě stoprocentní šance spaluje Moravec, který nejprve svou střelou z hranice pokutového kopu míjí branku a o chvilku později z dorážky do téměř prázdné brány trefuje svého spoluhráče Doležala, který tak zabránil jasnému gólu. V 79. minutě je za svou aktivitu při napadání odměněn Andriescu. Neúnavně napadá rozehrávku soupeře a nutí hostujícího obránce a brankáře k chybě. Napoprvé se mu brankáře nedaří prostřelit, ale s dorážkou do prázdné brány už nemá problém 4:1. Následuje stoprocentní šance Lukáše, který dostává přihrávku do prázdné branky, ovšem metr před opuštěnou brankou vůbec netrefuje míč. V 81. minutě soupeř nakopává míč až k našemu vápnu, kde po nedorozumění a nedůslednosti naší obrany se k míči dostává hostující útočník a přesnou střelou k tyči z hranice vápna snižuje na 4:2. Od této chvíle se naše hra a aktivita rozpadla, jako bychom si mysleli, že už je hotovo. Soupeř si vytváří tlak, který vyúsťuje v náš faul v pokutovém území. Nabízenou šanci však Mratín odmítá a míč končí místo v síti v brance v síti za brankou. V 87. minutě posílá Morave T. dlouhým výkopem Pekárka vstříc k brance. Ve vápně je sestřelen a tak je z toho penalta i pro nás. Stejně jako Mratín, tak i my (Lukáš) penaltu neproměňujeme a necháváme vyniknout brankáře. Závěr však jich ukopeme a tak zcela zaslouženě vítězíme. Výkon, zejména v prvním poločase, byl jednoznačně nejlepší, který jsme na jaře podali a možná i v celé sezóně.

Další utkání nás čeká již v úterý 16.5. od 18:00h. Na našem hřišti přivítáme v odloženém utkání Mirošovice.