17.5.2023, STARŠÍ ŽÁCI, SK VIKTORIA SIBŘINA – SLAVIA RADONICE 4:5

V rámci středečního odpoledne jsme zavítali na hřiště do Sibřiny, kde nás čekal těžký soupeř, který se v uplynulých zápase prezentoval velmi dobrými výkony a tvrdou, soubojovou hrou. Velmi hezky připravené hřiště mělo jednu obrovskou chybu a to, že nebyla vidět jediná lčára (prý pršelo a nestihlo se nalajnovat), což mělo na svědomí několik sporných situací v průběhu zápasu.

Vzhledem ke zranění našeho brankáře ze zápasu v Brandýse jsem museli obětovat hráče z pole a postavit ho do brány. V rámci prvních pěti minut jsem předvedli několik chyb v rozehrávce, což vyústilo faulem v našem pokutovém území a proměněnou penaltou domácího týmu. Naštěstí jsme dokázali rychle zareagovat a o dvě minuty později bylo po rychlém protiútoku srovnáno na 1:1. Celý první poločas byl z naší strany pomalejší se špatným dostupováním soupeře a velkým počtem nepřesností v rozehrávce.

Druhý poločas jsme začali lépe než první a během 15 minut jsem vstřelili 3 branky, přičemž za zmínku stojí hlavně dalekonosná střela našeho čerstvě uzdraveného Matyáše Knotka, která zapadla do šibenice domácího týmu. Bohužel jsem se opět uspokojili tříbrankovým vedením a dovolili soupeři dvakrát skórovat a museli jsem se obávat se o výsledek do posledních minut.

Velmi cenné 3 body zůstaly v našem vlastnictví a v dalším zápase se utkáme o udržení prvního místa v průběžné tabulce s týmem Říčan.

Tomáš Moudrý, trenér