14.5.2023, STARŠÍ ŽÁCI A, SLAVIA RADONICE – AERO ODOLENA VODA 3:3

Souboj o první místo tabulky mezi týmy, které zatím neztratily ani bod, se uskutečnil na našem skvěle připraveném trávníku a pevně jsem věřili, že výhoda domácího prostředí nám pomůže k zisku 3 bodů.

Začátek utkání se nám povedl na výbornou a už ve 4. minutě střílíme první branku. Soupeř z Odolené Vody se však nevzdává a na úroveň Okresní soutěže je k vidění parádní fotbal, kdy se hra přelévá z jedné strany na druhou. Problémy nám dělají zejména dlouhé nákopy za naši obranu, kde soupeř většinou velmi přesně nachází svého rychlostně i technicky dobře vybaveného útočníka. Vyrovnávací branku dostáváme po chybě našeho obránce, kdy mu odskočí balon při zpracování přesně do běhu soupeřova útočníka a přízemní střelou k levé tyči nedává našemu brankáři sebemenší šanci.

Do druhého poločasu vstupujeme za nerozhodného stavu a obraz hry se nemění. Máme míč častěji na svých kopačkách, snažíme se kombinačně prosadit a soupeř nakopává dlouhé míče za naši obranu. Ve 44. minutě inkasujeme druhou branku a dostáváme se v této části sezony do nové situace, kdy musíme brankově dotahovat soupeře. Ukázala se síla našeho týmu, který se nevzdal a hned po dvou minutách srovnáváme a v 65. minutě jdeme po rychlé přechodové přihrávce na Kryštofa Vejběru, jeho kličce brankáři a zakončení do prázdné branky do vedení. Soupeř vrhá všechny síly do útoku a posílá své vysoké obránce vysoko na naši polovinu. Náznaky šancí likvidují naše obrané řady a když už se zdá, že zápas dotáhneme do vítězného konce, přichází série našich zbytečných chyb a poslední střelu zápasu nešťastně tečuje náš obránce za záda bezmocného brankáře.

Konečný výsledek 3:3 je pro nás krutý a na klucích je vidět zklamání. Na druhou stranu jsem odehráli jedno z nejlepších utkání jarní části sezony, které nás posílí do dalších těžkých bojů.

Už ve středu 18.5. nás čeká neméně těžké utkání na půdě silného týmu ze Sibřiny.

Tomáš Moudrý, trenér