27.5.2023, MUŽI, SLAVIA RADONICE – SOKOL VELTĚŽ 2:4

Radonice vs Veltěž 2:4 (0:3)

Sestava: Moravec T. – Houštecký(46.Slávik), Mejsnar, Hrubeš, Doležal – Andriescu(46. Korshynskyi), Bezkočka(67. Lukáš), Moravec A., Cikaník, Kyšperský – Pekárek(77.Karabello)

Branky: Cikaník, Kyšperský

V rámci 24. kola jsme přivítali na našem skvěle připraveném hřišti soupeře z Veltěže. Chtěli jsme navázat na první poločas z minulého utkání v Kamenici a také jsme chtěli prodloužit naši sérii bez prohry.

Bohužel ani jedno se nám nepovedlo. Sérii jsme neprodloužili a z Kamenice jsme navázali spíše na tragických posledních 30 minut, než na první poločas.

Hned ve dvacáté vteřině utkání máme obrovskou šanci. Po naši dobré kombinaci si nabíhá do pravého křídla Pekárek, dostává krásný pas za obranu, rychle přebírá míč a přízemním centrem nachází před brankou Cikaníka. Ten bohužel v koncovce selhal. To byla naše první a jediná kloudná akce v prvním poločase. První poločas jsme hráli jednoznačně pod naše schopnosti. K tomu všemu jsme v zadních řadách kupili spoustu chyb a nepřesností, z nichž jsme inkasovali první dvě branky. Třetí branku dostáváme ke konci prvního poločasu po krásné akci hostujícího týmu. Na krásný dlouhý, křižný pas za naši obranu si zaběhl hostující hráč, který postupoval sám na našeho brankáře a s přehledem zakončil.

V kabině jsme si mnohé vyříkali a na hřiště šli s odhodláním se ještě poprat o výsledek. Výkon z počátku poločasu tomu ovšem nenapovídal. A když v 54. minutě hosté z penalty dali čtvrtou branku, zdálo se, že je po zápase. Hned po rozehrání Bezkočka zkouší dlouhým pasem najít za hostující obranou Cikaníka. Vyběhnuvší brankář je u míče o chlup dříve, nicméně odkopem trefuje Cikaníka, kterému se míč odráží ideálně do běhu a není tak pro něj problém snížit. O dvě minuty později rozebíráme hostující obranu do šroubku a Korshynskyi svou přihrávkou z levé strany do vápna nachází naběhnutého Kyšperského, který uklízí míč do branky. Od těchto chvil je nás plné hřiště. Vypracováváme si tolik stoprocentních šancí, kolik jsme jich snad neměli za všechny zápasy na jaře. Do dvou vyložených šancí se dostává Cikaník, ale jednou ho vychytal brankář a podruhé trestuhodně netrefil branku. Stejně tak vůbec netrefil zařízení ve své ložené šanci Pekárek. Neujala se ani tutovka Karabella, který z malého vápna hlavou taktéž vůbec netrefil zařízení. Ke konci utkání neproměňujeme další dvě tutovky. A když se nám v úplném závěru utkání zraní Karabello, víme, že už se obratu nedočkáme. Nemáme už nikoho na střádání a v deseti lidech se už v úplném závěru do talku nedostáváme.

Utkání jsme si prohráli hlavně v prvním poločase. I přes to šlo zápas ještě otočit, ovšem ta koncovka…

V dalším kole náš čeká jeden z nejsilnější soupeřů v této soutěži. Jedeme do Radošovic, které ve šlágru kola zvítězily nad Líbeznicemi. Sobota 3.6. od 17.00h