28.5.2023, STARŠÍ ŽÁCI, SLAVIA RADONICE – FK ŘÍČANY 1:4

Zápas o první místo v tabulce okresního přeboru starších žáků!!!

V rámci nedělní dopoledne nás čekal zápas roku o udržení prvního místa v průběžné tabulce mistrovské soutěže. Soupeřem nám byl tým FK Říčany, který po zaváhání v prvním kole vyhrál všechny zápasy a poslední tři kola odehrál s úctyhodným skóre 35:1!! Věděli jsem, že nás čeká těžký soupeř a od začátku zápasu bylo jasné, že pokud nepodáme výkon na hranici našich možností, těžko uspějeme.

Od prvních minut jsem byli pod tlakem a těžko se dostávali na soupeřovu polovinu hřiště. Soupeř nás zatlačil do obraného bloku a svůj drtivý nástup podpořil dvěma góly v rozmezí 13. a 15.minuty. Postupně jsem hru vyrovnávali a na konci prvního poločasu jsem dostali příležitost ke snížení v podobě pokutového kopu. Bohužel jsem neproměnili.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním poprat se o výsledek, ale dnešní soupeř byl nad naše síly. Do 49. minuty dostáváme další dvě branky a nedokážeme se klukům z Říčan vyrovnat jak v rychlosti, tak i přesnosti v kombinaci. Na konci zápasu snižujeme z penalty na konečných 1:4 a musím uznat, že pokud chceme uspět proti silnému soupeři, musíme lépe a ve větší intenzitě řešit většinu herních situací.

Titul okresního šampiona se nám vzdálil, ale dokud je šance, musíme makat dál.

Díky fanouškům za podporu v těžkém zápase.

Tomáš Moudrý, trenér