3.6.2023, MUŽI, FK RADOŠOVICE – SLAVIA RADONICE 2:1p

Radošovice vs Radonice 1:1 (1:1) – penalty 4:2

Sestava: Moravec T. – Slávik, Mejsnar, Hrubeš, Houštecký – Andriescu, Bezkočka, Moravec A., Cikaník, Kyšperský (78. Lukáš) – Kupkár (55. Korshynskyi)

Branka: Andreiscu

V rámci 25. kola jsme zavítali na hřiště druhého týmu tabulky Radošovic. Na utkání se nám sešlo několik omluvenek a tak do Radošovic jedeme ve 13ti lidech z nichž ne všichni jsou stoprocentně fit.

Před utkáním jsme si řekli, že pokud chceme urvat nějaké body, musíme naši taktiku přizpůsobit soupeři a to i za cenu, že tato taktika nebude nikterak atraktivní. Rozhodli jsme se pro hluboký obranný blok s tím, že domácím toto utkání co nejvíce znepříjemníme a znechutíme.

Od úvodu utkání se nám tento plán skvěle daří. Hrajeme v hlubokém bloku. Soupeře napadáme až od půlky hřiště. Máme dobře zhuštěný prostor, krátké hřiště. Domácí nejsou schopni se prosadit kombinací a tak volí dlouhé křižné míče za obranu, čímž nám dělají asi největší starosti. Soupeř si žádnou vyloženou šanci v první půli nevypracovává. Pomáhá si tedy standardní situací. Z levé strany přichází centr do vápna. Naše obrana odvrací. Domácí však rychle dávají míč znovu doleva, odkud do vápna letí naprosto geniální prudký centr na zadní tyč, kde je volný domácí hráč a hlavou uklízí do branky. Obdržená branka nás nezlomila. I nadále se držíme taktiky. Soupeř se víc a víc spoléhá na to, že ho na jeho půli prakticky nenapadáme.  Ve 41. minutě jsme vycítili dobrou možnost k vyššímu napadání. Nečekaně jsme vysunuli presink. Domácí obránci pod tlakem zmatkují, čehož využívá Andriescu. Svým důrazem odebírá domácím míč, jde sám na brankáře a nekompromisní dělovkou k tyči vyrovnává.

Od úvodu druhé půle jsme pod tlakem. Domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň a s tím přišlo i několik nebezpečných situací. Vše ovšem vyřešila naše obrna případně náš brankář, případně naše pravá tyč. V 55. minutě jde na hřiště Korshynskyi a prakticky hned má možnost ke skórování. Domácí chybují v rozehrávce a Korshynskyi postupuje sám na domácího brankáře. V zakončení však selhal. Několik minuta po té má Korshynskyi další šanci, ale jeho skrytou střelu zastavuje tyčka. Více jsme již směrem dopředu nepředvedli a soustředili jsem se na to, abychom neinkasovali. Náš způsob hry se dostal pod kůži domácím, kteří byli z naší taktiky hodně podráždění a jejich výkon tím byl hodně ovlivněn. Nicméně i tak si domácí vypracovali několik šancí, kdy mohli utkání strhnout na svou stranu. Obranná činnost našeho mužstva byla v tomto utkání naprosto skvělá. Byla také podpořena dobrým výkonem brankáře. A když na naší straně bylo i štěstí, které jde ruku v ruce se skvělým, obětavým výkonem na hranici našich fyzických možností, utkání končí remízou. Po posledním hvizdu rozhodčího padají všichni naši hráči na zem – opravdu si sáhli na dno svých sil. 

Při penaltách už tolik štěstí nemáme a soupeř proměňuje všechny své penalty, které kopal a bonusový bod tak zůstává v Radošovicích. 

Hodnocení trenéra po utkání: poprvé v sezóně jsme do puntíku dodrželi taktiku se kterou jsme šli do utkání. Na hřišti jsme nechali úplně všechno a byli jsme za to právem odměněni.

V příštím utkání přivítáme na našem hřišti Bášť. Sobota 10.6. od 10:15h. Poslední domácí utkání sezóny.

Tomáš Moravec, brankář