3.6.2023, STARŠÍ ŽÁCI, SOKOL HRUSICE – SLAVIA RADONICE 3:13

Poslední zápas sezony nás čekal u nejvzdálenějšího soupeře v rodišti Josefa Lady, v Hrusicích. Do zápasu jsme museli udělat několik nevynucených změn díky marodce a začínajícím dovoleným. Povolal jsem 4 kluky z mladšího ročníku 2009 a s 12-ti statečnými jsme vyrazili na zápas se zatím posledním týmem tabulky.

Pevně jsem doufal, že se na výkonu našich kluků nepodepíše prohra z minulého týdne s vedoucím týmem z Říčan, kterou někteří kousali velmi těžko. Před zápase jsme si řekli, že si fotbal užijeme a zakončíme sezonu výhrou.

Zápas se proměnil v „ONE MAN SHOW“ našeho nejlepšího střelce Kryštofa Vejběry, který se zřejmě dobře vyspal a do poločasu nastřílel domácím 6 branek. Jednu přidal způsobem a la Karel Poborský i Sam Rodný. Soupeř zahrozil pouze v prvních 5-ti minutách, kdy si vypracoval dvě brankové příležitosti, které nevyužil a projevilo se to na výkonu některých borců, kteří místo aby se soustředili na hru, tak začali okopávat naše hráče, což doprovázeli nepublikovatelnými výrazy.

Ve druhém poločas jsme nepolevili z tempa a i když naše bránění nebylo už tak precizní a dovolili jsem soupeři skórovat, přidal Kryštof dalších 6 branek.

Musím pochválit všechny kluky, kteří se do zápasu nastoupili za jejich předvedený výkon a zásobu přesných přihrávek za soupeřovu obranu.

Tímto zápase se loučíme s kategorií starších žáků a od září hurá do mladšího dorostu……………

Tomáš Moudrý, trenér