10.6.2023, MUŽI, SLAVIA RADONICE – SK BÁŠŤ 1:0

Radonice vs. Bášť 1:0 (1:0)

Sestava: Moravec T. – Korshynskyi, Mejsnar, Hrubeš, Doležal – Andriescu, Bezkočka, Moravec A., Cikaník, Kyšperský (64.Lukáš) – Kupkár(46.Pekárek)

Branka: Kupkár

V posledním domácím utkání této sezóny jsme přivítali Bášť. Hřiště bylo po pátečním večerním dešti naprosto perfektní a my jsme se těšili, jak si zahrajeme krásný kombinační fotbal.

Od úvodních minut je soupeř zatažený na své polovině, nenapadá, čeká a pevně drží svůj obranný blok. Nám tato hra absolutně nevyhovuje, což se potvrdilo i v tomto utkání. Nedokážeme být aktivní a rozhýbat hostující blok. Naše kombinace je pomalá, pohyb takřka žádný a zbytečně dlouho přidržujeme míč. Výjimkou je akce, kdy si Mejsnar naběhne do volného prostoru, který se mu otevřel ve středu hřiště. Dostává míč a postupuje směrem k brance. Přihrává Kupkárovi, ten míč vrací Mejsnarovi, který okamžitě z jedné patičkou prostrkuje míč mezi obránci znovu na Kupkára, který jde sám na brankáře – 1:0. Kluci ukázali návod, jak se dá proti obrannému bloku hrát. Po chybě hostující obrany může skórovat Cikaník, ale jeho pokus o přelobování brankáře končí v rukou hostujícího golmana. Za nedlouho má Cikaník další možnost ke skórování. Hrubeš krásnou kolmou přihrávkou nachází na pravém křídle parádně naběhnutého Moravce, který centruje do vápna, kde přesně nachází na malém vápně právě Cikaníka, který svou hlavičkou pouze vyprášil rukavice hostujícího golmana. Z následného rohu do třetice Cikaník a jeho volej, který končí těsně nad břevnem.

Ve druhém poločase jsme se absolutně přizpůsobili hře hostů. Jestliže první poločas byl z naší strany v chůzi, tak druhý už byl ve stoje. Naše hra byla jeden velký chaos. Nepřesnost střídala nepřesnost a my nebyli schopni žádné kvalitní přímočaré smysluplné kombinace. Kvalita utkání v těchto chvílích odpovídala spíše třetí třídě(a to kdo ví jestli). Fanouškům se za předvedenou hru a nasazení omlouváme, ale tři body jsou doma, i když utkání nebylo moc koukatelné. Soupeř za celé utkání ani jednou nevystřelil na branku a ani v závěru za pro něj nepříznivého stavu, se ani nepokoušel o nějaký tlak nebo aktivitu směrem dopředu, aby vstřelil branku.

Poslední utkání sezóny odehrajeme v Kostelci u Křížku v sobotu 17.6. od 15:00h.

Tomáš Moravec, brankář