14.10.2023, MUŽI, SLAVIA RADONICE – SLAVOJ VELKÉ POPOVICE „A“ 4:0

Sestava: Moravec T. – Houštecký, Mejsnar, Cikaník., Slávik (66. Chvojka) – Andriescu(88. Bertrand), Bezkočka, Doležal, Moravec A. Korshynskyi (69. Moudrý), – Pekárek

Branky: Doležal, Andriescu, Pekárek, Houštecký (penalta)

V 8. kole jsme na našem hřišti přivítali soupeře z Velkých Popovic. Do utkání vstupujeme s několika změnami v sestavě a tím pádem se mění i způsob hry, kterým bychom se chtěli prezentovat. První poločas je vyrovnaný. Chvilku má více ze hry soupeř a vypracovává si jednu dobrou příležitost, kterou neproměňuje. Chvilku máme více ze hry my a také si vypracováváme gólovku, kterou také neproměňujeme. Ke konci prvního poločasu mají hosté možnost otevřít skóre z pokutového kopu. Hostující hráč ovšem napálí míč pouze do břevna, a tak je z toho poločasový bezbrankový stav. Sice jsme branku nevstřelili, ale poprvé v letošní sezóně jsme v prvním poločase neinkasovali a poprvé v poločase neprohráváme.

Do druhé půle vstupujeme naprosto senzačně. Na půlící čáře na levé straně si míč bere Bezkočka dlouhým pasem nachází na hranici velkého vápna Pekárka, který z první prostrkává míč na ideálně naběhlého Doležala, který jde sám na bránu a nedává brankáři šanci 1:0. Soupeř je zaskočen a i když se snaží vystupňovat tempo, tak se do žádného tlaku nedostává. Máme skvělý pohyb, dobře pokrytý střed hřiště, dobře dostupujeme hráče, a tak kombinačně se hostům nedaří nás přehrávat. Dlouhé míče dobře sbírá Cikaník a míče za obranu zase sbírá Moravec T. Ke konci utkání soupeř sází vše na jednu kartu, což je šance pro naše brejky. V 82.minutě po ztrátě hostů na naší polovině si bere míč Pekárek a dlouhým křižným pasem nachází Andriescua. Ten nic nevymýšlí, počká si až mu míč ideální skočí a ránou z jedné navyšuje naše vedení na 2:0. O pár minut později si oba své role vyměnění. Moravec T. sbírá jednoduchý míč a dlouhým výhozem do levé strany na Andriescua vytváří brejkovou situaci. Andriescu na nic nečeká a krásným rohlíkem za posledního bránícího hráče vybízí k samostatnému úniku Pekárka, který navyšuje na 3:0. V nastavení jde sám na branku Pekárek, který je ve vápně nevybíravým zákrokem sestřelen a následnou penaltu proměňuje Houštecký.

Změny, které jsme v sestavě udělali se evidentně osvědčili a my jsme v 8. kole tedy konečně poznali chuť vítězství.

V příštím kole hrajeme v Mirošovicích od 15:30h.