4.11.2023, MUŽI, KOSTELEC U KŘÍŽKU – SLAVIA RADONICE 3:3

Kostelec u Křížku vs Radonice 3:3 (1:3)

Sestava: Soška M. (43. Rodný) – Chvojka S., Cikaník, Mejsnar, Houštecký – Slávik, Moravec A., Bezkočka, Moudrý, Doležal – Andriescu

Branky: Andriescu 2, Doležal

V rámci 11. kola jsme si udělali výlet do Kostlece u Křížku, kam odjelo 12 statečných (včetně tří dorostenců). Taktika byla jasná. Hrát z bloku, nikam se nehnat, zhušťovat prostor a domácím to co nejvíce znechutit. Této taktice jsme také přizpůsobili rozestavení hráčů.

Od prvních minut zápasu mají sice domácí míč na svých kopačkách, ale pouze na půlicí čáře, kde pro nás nejsou vůbec nebezpeční. Při jakémkoliv pokusu proniknout k našemu vápnu jsme pozorní, míč odebíráme a jdeme do rychlého protiútoku. V 10. minutě vybojoval ve středu hřiště míč Moudrý a rychle ho posunul na Bekočku, kterému z pravé strany bleskurychle startuje Doležal. Bezkočka krásnou přihrávkou mezi stopery uvolňuje Doležala, který jde sám na branku a střelou kolem rozvážně vybíhajícího golmana střílí první branku utkání. Soupeř pár minut na to, po naši chybě a několika nedůrazech v osobních soubojích vyrovnává. My však dále hrajeme svou hru dle předem určené taktiky. Domácí hrají vzadu na risk a při rozehrávce jsou vzadu pouze ve dvou hráčích. Toho využívá Moudrý s Andriescuem. První jmenovaný dobře vystupuje proti míči, čímž znejistí domácího hráče, který vytváří chybu. Míč si přebírá Andriescu, který přechází přes posledního bránícího hráče a sám proti golmanovi se nemýlí 1:2. Ve 34. minutě po zmatcích v zadních řadách domácích a po několika šťastných odrazech se míč dostává k Andriesuovi, který opět sám proti brankáři se nemýlí 1:3. Chvilku na to vysouvá Moudrý do levého křídla opět Andriescua, který proniká do vápna a jeho střelu na zadní tyč fantasticky chytá domácí brankář – to byla obrovská šance. Nicméně hru máme absolutně pod kontrolou a domácí si s našim způsobem hry nevědí rady. Když už se zdá, že se nemůže nic stát, zraní se nám brankář a my jsme nuceni střídat. Na hřiště jde náš jediný hráč na lavičce Rodný, do branky musí Cikaník a my tak musíme změnit rozestavení hráčů.

Do druhé půle tedy jdeme s náskokem dvou branek, ale také bez možnosti střídat a hlavně bez brankáře a v improvizovaném rozestavení. Na naši hru to má bohužel větší vliv, než jsme si mysleli. Náš cíl udržet co nejdéle ve druhé půli čisté konto, ztroskotává již ve 49.minutě, kdy dostáváme gól přímo z rohu. Domácí tak využívají toho, že v brance není kovaný brankář. Celou druhou půli se statečné bráníme, domácí sice mají více prostoru a více šancí, než v první půli, ale vždy se našim klukům v obraně daří být v pravý čas na pravém místě a vše hasit. Směrem dopředu již bohužel nejsme nikterak nebezpeční. Docházejí nám síly a změna v rozestavení také hraje svou roli v kvalitě v přechodu do útoku. V 80. minutě rozehrávají domácí z poloviny hřiště standardku. My bohužel máme špatné postavení hráčů, nemáme nikoho na odražený míč. Takže dlouhý nákop do vápna, který odvracíme těsně za hranici velkého vápna v klidu sbírá domácí hráč a ukrytou střelou vyrovnává na 3:3. Tento výsledek se nám podaří udržet a tak následují penalty, ve kterých selháváme a odvážíme si z Kostelce alespoň jeden bod.

Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že zde budeme remizovat, brali bychom to všemi deseti. Po průběhu první půle jsme určitě mysleli na více než jeden bod, ale dle vývoje utkání (nucenému střídání golmana), bod bereme.

Děkujeme dorostencům, kteří opět ukázali svoji velkou kvalitu a svůj velký přínos pro náš tým.

V příštím utkání přivítáme doma ambiciózní Vyšehořovice. Sobota 10.15h