11.11.2023, MUŽI, RADONICE – VYŠEHOŘOVICE 3:2(2:2)

Radonice vs. Vyšehořovice 3:2 (2:2)

Sestava: Moravec T. – Houštecký, Mejsnar, Moravec A., Slávik – Pekárek(87. Karabello), Bezkočka, Moravec A., Korshynskyi (85. Moudrý), Doležal – Andriescu

Branky: Pekárek, Andriescu, Doležal

Ve 12. kole jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z nedalekých Vyšehořovic. Až na dlouhodobě zraněného Kyšperského jsme měli k dispozici všechny hráče, tedy 12. Rozestavení, ve kterém nastupujeme možná některé naše fanoušky překvapilo, ale právě toto rozestavení se nám v posledních dvou zápasech osvědčilo, tak nebyl důvod na změnu.

Taktika, se kterou jdeme do utkání je také stejná jako v posledních dvou zápasech. Ovšem hned v první minutě tečuje Mejsnar střelu hostujícího hráče do protipohybu našeho golmana, hosté jdou bleskurychle do vedení a my do bleskurychlé změny taktiky 😊  Ve 22. minutě se po své individuální akci prosazuje Pekárek, který skrytou střelou z vápna po zemi k tyči nedává brankáři šanci. Chvilku na to Pakárek dostává dlouhý míč za obranu, na který vybíhá hostující brankář. Ten místo míče trefuje Pekárka. K údivu všech se nepíská faul, hostující brankář není vyloučen, ale rozhodčí pouze přerušuje hru, aby mohl být Pekárek ošetřen. Od této chvíle se utkání rozhodčímu vymyká, ztrácí nad ním kontrolu a dělá jednu chybu za druhou – na obě dvě strany. V 29. minutě dostává Pekárek dlouhý míč do levého křídla. Vybíhající brankář míč netrefuje (tentokrát netrefuje ani Pekárka) a tak Pekárek může z levé strany poslat míč před branku, kde ho mezi tři tyče usměrňuje Andriescu a my jdeme zaslouženě do vedení. Hosté se snaží ve zbytku poločasu dostat nás pod tlak, ale to se jim nedaří. Naše obrana pracuje na jedničku. Ve 40. minutě po závaru v našem vápně, ve snaze odvrátit míč pryč, zahrává Andriescu míč rukou a z následné penalty je vyrovnáno.

Druhá půle nabízí vyrovnaný fotbal. Jak čas postupuje, tak se hostující hráči zdají být nervózní až podráždění, že nedokáží přehrát poslední tým tabulky. V 69. minutě je k vidění asi nejhezčí akce utkání. Hosté se snaží vysokým napadáním získat míč. Naši kluci nepanikaří a několika rychlými přihrávkami se dostávají z nesnází a využívají prostor, který se naskytl. Z pravého křídla si skvěle do středu hřiště seběhl Doležal, který dostává milimetrovou přihrávku přímo do běhu. Míč si prvním dotykem ideálně posunul, ustál souboj s posledním bránícím hráčem a v cestě mu už stojí pouze vyběhnutý brankář, kterého obhazuje a my jdeme do vedení. (všechno nejlepší k svátku, Martine) Po zbytek utkání se soustředíme na precizní obranu a vyrážíme do rychlých protiútoků. Soupeř se do nás nemůže dostat kombinačně, tak to zkouší dlouhými nakopávanými míči, ale i s tímto si dokážeme poradit. Za celý druhý poločas vyslali hosté jen jednu nebezpečnější střelu na branku, nic víc naše obrana nedovolila. Hektický a vyhrocený závěr utkání zvládáme, a tak si připisujeme druhou letošní výhru a po dvanácti kolech konečně opouštíme poslední místo v tabulce.

Poslední podzimní zápas odehrajeme v Senohrabech v sobotu 18.11. od 13.30h