12. 11. 2023, MLADŠÍ ŽÁCI, TJ Slavia Radonice – SK UNION Čelákovice 2:1

V neděli, dne 12. listopadu, bylo hřiště v Radonicích svědkem zakončení fotbalové sezony mladších žáků, když tým Radonice hostil SK UNION Čelákovice. Radonice si odnesly vítězství 2:1 v posledním soutěžním utkání, které bylo plné hezkých momentů.

Radonice začaly utkání aktivně. Hned ve 12. minutě zařídil Jiří Uhlík první gól pro Radonice, což povzbudilo domácí tým v aktivní hře. Navázala Adéla Hanušová další brankou ve 27. minutě. Domácí hráči měli i smůlu, když nastřelili tyčku ve výborné šanci.

Ve druhém poločase se ukázala brankářská kvalita, když Metoděj Beránek chytil penaltu a podržel tak svůj tým. Byl to důležitý moment, který udržel Radonicím dvoubrankové vedení.

Čelákovice se však nevzdaly a snížily díky gólu Tomáše Filipa v 70. minutě. Šance byly na obou stranách, a závěr utkání nabídl dramatické okamžiky.

Radonice předvedly výtečný výkon, v němž se zúročila podzimní práce na tréninku. Oba týmy si zaslouží uznání za bojovný a zajímavý zápas, který zakončil sezónu. Radonice nyní slaví nejen vítězství v tomto utkání, ale i úspěšný průběh celé sezony, přičemž jejich výkon a odhodlání bylo patrné až do posledního hvizdu rozhodčího.

Kapitán Radonic Metoděj Beránek komentoval utkání takto: „Vyhráli jsme si to první půlkou a chtěl bych poděkovat všem za bezva výkony a trenérům za změnu taktiky.“