25.11.2023, MLADŠÍ DOROST, SK ŠESTAJOVICE – SLAVIA RADONICE 4:6

K dohrávce posledního podzimního kola jsem zavítali na hřiště spřáteleného klubu SK Šestajovice. Počasí už bylo opravdu zimní a k rozbahněnému terénu se přidalo v druhém poločase i sněžení.

Začátek zápasu nám již tradičně nevyšel a po váhavé rozehrávce našeho brankáře prohráváme od první minuty. Naštěstí se kluci rychle vzpamatovali, přepnuli na vyšší stupeň a do 20. minuty hattrickem navrátilce do sestavy, Kryštofa Vejběry, otáčíme průběžný výsledek zápasu. Hru máme pod kontrolou, ale určité uspokojení vnáší do naší hry nepřesnoti,, které dokáže domácí tým náležitě využít a do poločasu vyrovnává brankami po našich chybách na 3:3.

Do druhého poločasu vstupujeme odhodlání otočit zápas v náš prospěch, ale naprostý zkrat našeho brankáře, který nikým neatakován vykopává míč přímo na kopačky soupeřova útočníka, nás staví do role, kdy musíme otáčet průběh zápasu. Od té doby hrajeme pouze na soupeřově polovině, ale i vyložené šance zahazujeme a soupeř naopak několikrát zahrozil z rychlého protiútoku. V 65. minutě konečně zakončujeme mezi 3 tyče a Dominik Pala nás vrací do zápasu. V následném náporu se dvě minuty před koncem prosazuje krásnou střelou pod břevno Oli Klapal a v poslední minutě přidává Dominik Pala branku na konečných 4:6.

Musím uznat, že terén byl pro kluky velmi náročný a zaslouží pochvalu za předvedený výkon.

Po zápase jsme se sešli na rozlučce s podzimní sezonou v naší domácí hospůdce a zahráli si turnaj dvojic ve FIFA 23, který ovládlo duo Moudrý Vojta a Chvojka Sam. Zahráli jsem si i my – trenéři a výsledek odpovídal našim herním dovednostem – 7.místo ze 7-mi týmů 🙂

Tomáš Moudrý, trenér