DOROST – ZIMNÍ PŘÍPRAVA 2023/24

Příprava dorosteneckého mužstva začala druhý týden v lednu a ve frekvenci 2x týdně pokračovala až do konce února. Od března pokračujeme se 3 tréninky týdně. V této úvodní fázi jsem se zaměřili na fyzickou přípravu, doplněnou o bagovky a cvičení, které nám dovolila naše malá umělka. Velký problém nám dělala docházka na tréninky. Více než polovina kluků bude letos dělat přijímačky na střední školu a díky různým kurzům a doučování jsme se scházeli v dost komorním počtu.

V rámci zimní přípravy jsme sehráli 5 zápasů, které nám sloužili k osvojení nového herního systému 4-2-3-1. Do zápasů jsem zapojili i kluky ročníku 2009, kteří nás na příští sezonu posílí v dorostenecké kategorii.

SC Xaverov – Slavia Radonice 3:1

první z přípravných zápasů, kde jsme nebyli v optimální sestavě, ale dokázali jsem soupeři, který měl kluky namíchané z A a B dorostu, statečně vzdorovat. Herně nebyl zápas vůbec špatný, doplatili jsme na neproměňování šancí a slabší chvilky v naší obraně.

SK Šestajovice – Slavia Radonice 6:5

zápas, ve kterém jsme dali šanci klukům 2009 i 2010 se odehrával první poločas v naší režii s poločasovou výhrou o 3 branky. Do druhé půle jsme prostřídali a šanci dostali i kluci, kteří toho za dorost zatím moc neodehráli a na výkonu to bylo znát – chyběla souhra, nepodrželi jsem míč a nedůslednou obranou dovolovali soupeři rychlý přechod do útoku.

FK Brandýs Boleslav – Slavia Radonice 5:4

velmi povedený zápas z obou stran. Soupeři, který hraje o dvě soutěže výš než my, jsem se vyrovnali ve všech herních činnostech. Chtěli jsem hrát fotbal, vycházela nám kombinační hra a velmi dobře jsme přecházeli do útočné fáze průnikovými přihrávkami přes střed hřiště. Zápas nám ukázal, že i s papírově silnějšími týmy lze hrát vyrovnané zápasy.

Slavia Radonice – SK Šestajovice 7:2

odveta se spřáteleným klubem ze Šestajovic nám vyšla na výbornou. Konečně jsem se sešli v téměř kompletní sestavě a na výkonu to bylo znát. Od začátku jsem drželi míč na svých kopačkách a přehrávali soupeře hlavně v přechodu do útoku. Hlavně v druhém poločase jsme soupeře napadali hluboko na jeho polovině a nedovolovali mu konstruktivní rozehrávku.

Slavia Radonice – FK Brandýs Boleslav 9:0

k poslednímu přípravnému zápasu jsem si pozvali Starší žáky Brandýsa, kteří hrají krajský přebor. Namíchali jsem sestavu s našimi staršími žáky a kupodivu jsme soupeře od prvních minut přehrávali ve všech směrech. Napadáním jsem kluky z Brandýsa nutili k chybám a převážnou část hry jsme strávili na naší útočné polovině. Pro naše starší žáky krásný příklad toho, že i se soupeřem z vyšší soutěže se můžeme měřit.

Sezonu začínáme v sobotu 23.3. od 10.15 zápase na domácím hřišti se soupeřem ze Sibřiny, který v podzimní části sezony neztratil ani bod a vede tabulku naší soutěže.

Přijďte nás podpořit, děkujeme

Tomáš Moudrý, trenér