13.4.2024, DOROST, AERO ODOLENA VODA – SLAVIA RADONICE 2:4

Druhý zápas jarní části soutěže jsme odehráli na krásně střiženém trávníku v Odolené Vodě. Čekal nás nepříjemný soupeř, který má tým postavený na hráčích ročníku 2006 a 2007, tedy o rok až dva starší borci než naši kluci.

Před začátkem zápasu jsem se museli vypořádat s nepříjemnou situací – sešlo se nás vzhledem k blížícím se přijímačkám, několika zraněním a určité nedisciplinovanosti některých hráčů pouze 11 a museli jsem se připravit na hru bez možnosti střídání.

Do zápasu jsem vstoupili sebevědomě a dobrou kombinační hrou nedovolili domácím žádný tlak na naši obranou čtveřici. Naopak jsem to byli my, kdo si vytvářel šance. Po několika střelách, které v klidu „posbíral“ domácí brankář jsme udeřili v 22. minutě, kdy Kryštof prošel přes dva obránce a křižnou střelu umístil přesně k tyči. Za 4 minuty se situace opakovala a vedeme o dvě branky. Domácí se snaží o vstřelení branky, ale většina jejich akcí končí buď ofsajdovou pastí nebo na skvěle hrající obraně.

Nástup do druhého poločasu nám vyšel nad očekávání dobře a po nádherné průnikové přihrávce Olího jde Kryštof sám na domácího gólmana a chytrou kličkou uklízí míč od prázdné branky – vedeme o 3 branky. Nadále kontrolujeme průběh zápasu, ale je vidět, že síly docházejí. Domácí využívají naší únavy a v rozmezí 67. – 71. minuty nám dávají dvě šťastné branky. V 75. minutě si koledujeme o srovnání stavu, kdy necháváme útočníka domácích postupovat samotného na naši branku, ale neskutečný sprint Kryštofa přes polovinu hřiště a odkopnutí míče v poslední chvíli nás drží nad vodou. Domácí vrhají veškeré síly do útoku, ale my se nevzdáváme a chytrou hrou se snažíme držet míč co nejdále od naší branky. V 78. minutě přichází nejhezčí okamžik zápasu – Matěj, který odehrál svůj první celý zápas, dostává od Vojty přihrávku do prostoru před soupeřovou šestnáctkou a z nějakých 25 metrů posílá nechytatelnou střelu přímo do šibenice domácí svatyně. Je rozhodnuto a my si odvážíme důležité 3 body z horké půdy v Odolce.

Jako trenér musím smeknout před celým týmem pověstný klobouček. V 11 ti hráčích jsme zvládli zápas jak fyzicky, tak hlavně hlavou a týmovým pojetím.

Makáme dál a těšíme se v sobotu 20.4. na domácím hřišti na soupeře z Kunic, kterému máme co vracet.

Tomáš Moudrý, trenér