20.4.2024, DOROST, SLAVIA RADONICE – TJ KUNICE 5:0

Víkendový zápas proti soupeři z Kunic jsme odehráli za opravdu „aprílového“ počasí – silný vítr, občasný déšť a spíše zimní teploty kolem 5 stupňů. Ale i v takových podmínkách se dá hrát hezký fotbal a oba týmy ukázaly své kvality. My jsem chtěli být od prvních minut aktivní, což se nám dařilo se střídavými úspěchy. Měli jsem míč častěji na našich kopačkách, ale kombinační hra vázla a na můj vkus jsme až příliš často nakopávali dlouhé míče, které se nám jako bumerang vracely a souboje vítězily nad fotbalovou krásou.

Z prvního poločasu jsem vytěžili dvě branky Sama Rodného a Kryštofa Vejběry. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a v 51. minutě si „vysloužili“ po faulu na Dominika Kantora penaltičku. Exekutor Jáchym Ježek s přehledem proměnil. Po dalších třech minutách už na ukazateli skóre svítilo 4:0, když Kryštof využil svou rychlost, obešel hostující obránce a umístil střelu z hranice pokutového území přesně k levé tyčce. Finální podobu výsledku dal Pavel Pešat, který příkladným napadáním znejistěl domácího brankáře, který při snaze odkopnout míč z malého vápna trefil našeho hráče a od něj se míč odrazil do odkryté branky.

Malou kaňkou na celém zápase byl zbytečný a nesmyslný zákrok hostujícího brankáře skluzem na Kryštofa mimo pokutové území. Naštěstí byl náš hráč u míče o něco rychleji a stačil „saním“ na kotníky uhnout. Pro brankáře hostí zasloužená červená karta.

V dalším zápase nás prověří tým z Čestlic, který chce udržet průběžnou druhou příčku a zachovat si šanci na postup do vyšší soutěže.

Tomáš Moudrý, trenér