8.5.2024, DOROST, SLAVIA RADONICE – SOKOL ŠKVOREC 9:1

Zápas s týmem Škvorce jsme museli přeložit na „sváteční“ den, jelikož nám soupeř den před oficiálním sobotním termínem volal, že nemá dost hráčů.

My naopak do několika posledních zápasů vstupujeme s ustálenou sestavou, která podává skvělé výkony. Musím kluky pochválit za jejich přístupu jak k tréninkům, tak i zápasům a pro mne, jako trenéra, je daleko jednodušší skládat sestavu z 14-15 kluků.

Jediné, co jsme očekávali od tohoto zápasu, byla povinná výhra. Výsledku jsme šli naproti od prvních vteřin a během úvodních dvou minut zápasu střílíme dvě branky. Zápas máme jasně pod kontrolou, nepůjčujeme soupeři míč a podnikáme jeden nebezpečný útok za druhým. Do poločasu střílíme další 4 branky.

Do druhého poločasu promícháme sestavu, ať si kluci vyzkouší i jiné posty, než na kterých pravidelně hrají. Nadále kontrolujeme průběh zápasu a i přes inkasovanou branku střílíme další góly. Posledních 15 minut už je hra nekompaktní, bez kombinace, každý si chce vstřelit branku a ani pohyb bez míče není ideální.

Pro nás důležité 3 body do tabulky a poučení, že proti „slabším“ soupeřům musíme udržet koncentraci po celých 80 minut.

Tomáš Moudrý, trenér